top of page

METODOLOGIA LEARNICK 

Des del principi, el Club Learnick ha tingut molt clars els objectius que ha de tenir l'extraescolar de robòtica i programació:​

 • Fomentar les vocacions tecnològiques en els nens i nenes en un context on cada cop es necessita més gent amb un perfil tecnològic

 • Preparar tots els nens i nenes per poder-se enfrontar a un món on tenir coneixements de robòtica i programació ja no serà un plus, sinó una necessitat. 

Són objectius que no són fàcils d'aconseguir i que mai s'han de perdre de vista. De fet, és molt fàcil aconseguir l'efecte contrari al pretès: que els nens i nenes s'avorreixin i acabin perdent qualsevol interès per la robòtica i la programació. 

Per aconseguir els objectius, el Club Learnick ha dissenyat la seva propia metodologia, que es basa en quatre pilars: STEAM, l'ús d'una gran varietat de materials, l'alumne com a protagonista de la classe i l'aprenentatge basat en projectes (ABP) . Aquesta metodologia, recolzada de manera imprescindible per un currículum completíssim desenvolupat per nosaltres i per un sistema de nivells clar i organitzat, garanteix l'assoliment dels objectius pretesos. 

top

CIÈNCIA

TECNOLOGIA

ENGINYERIA

ART

MATEMÀTIQUES

 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon

STEAM

STEAM
innovation.png

Més de 20 tipus de kits de robòtica i més de 20 tipus de softwares de programació

GRAN VARIETAT DE MATERIALS

GRAN VARIETAT DE MATERIALS
robot.png

L'instructor no ha de ser el centre de la classe, sinó el guia cap als veritables proganistes: els nens i nenes

 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon

ALUMNE = PROTAGONISTA

ALUMNE = PROTAGONISTA
boy.png

L'aprenentatge basat en projectes permet als nens i nenes treballar amb el seu propi ritme de treball i arribar tan lluny com els és possible

 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon

ABP I TREBALL PER REPTES

ABP I REPTES
target.png
metodologia
STEAM

STEAM

Science, technology, engineering, arts and maths. 

Ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques

Tradicionalment, s'havia utilitzat STEM, en lloc de STEAM, per referir-se a les activitats que connectaven la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques entre elles per fer projectes multidisciplinars. 

No obstant això, creiem que la A de art és tant important com la resta i, per això, preferim el concepte STEAM. De fet, la robòtica i la programació ens donen una oportunitat única per fomentar la creativitat i trobar i crear art en llocs on tradicionalment no se l'esperava.

 

Així, amb la metodologia Learnick a l'extraescolar no treballem la robòtica o la programació de manera aïllada, sinó de manera multidisciplinar i treballant aquestes cinc disciplines i moltes més, entrellaçant-les totes entre elles

Gran varietat de materials

GRAN VARIETAT DE MATERIALS

La metodologia Learnick utilitza una gran varietat de materials: més de 20 tipus de kits de robòtica i més de 20 tipus de softwares de programació.

 

Per aconseguir que la robòtica sempre sigui màgica, és imprescindible que els nens i nenes experimentin amb molts tipus de robots i programes al llarg de tot el currículum. 

Disposar d'aquesta gran quantitat de material complica la logística de l'extraescolar, ja que no es necessita només un o dos tipus de kits de robòtica, sinó moltíssima varietat. No obstant això, és absolutament imprescindible per aconseguir que els nens i nenes no vegin la robòtica i la programació com una tasca repetitiva. Així, aconseguim que cada trimestre i any sigui únic i màgic. 

Alumne = Protagonista

ALUMNE = PROTAGONISTA

Que l'alumne sigui el protagonista de la classe és un dels pilars de la metodologia Learnick.

Els nens i nenes han de tenir el rol més actiu de la classe. L'instructor es limita a plantejar reptes i a ajudar a cadascun d'ells a arribar a la seva propia solució. Escapem totalment d'un tipus de classe en què l'instructor és el personatge més actiu i els nens són subjectes passius. Són ells i elles els que han de portar el pes i l'acció de la classe.

 

Fer-ho d'aquesta manera ens permet que cadascun d'ells avanci amb el seu propi ritme de treball i prengui les seves pròpies decisions, ajudant-los a tenir un bon esperít crític

ABP

ABP i treball per reptes

L'aprenentatge basat en projectes i el treball per reptes garantitzen que els nens i nenes estiguin sempre motivats i que aprofitin al màxim al seu temps.

Així, els nens i nenes s'esforcen per superar reptes que són del seu interès. En lloc de limitar-se a seguir les indicacions de l'instructor o unes instruccions, prenen un rol actiu i són ells els que han de pensar com volen resoldre el repte i de quina manera s'han de organitzar la feina i el temps. 

D'aquesta manera, realitzen un aprenentatge molt real i significatiu i assoleixen habilitats que van molt més enllà de la robòtica: autonomia, lideratge, treball en equip, esperit crític i racionalització

bottom of page