S'apropa el final del Segon Trimestre

S'apropa el final del Segon Trimestre

 

El Club Learnick treballa a diferents centres de la província de Barcelona on els alumnes realitzen de manera progressiva diferents projectes de Robòtica i Programació amb els que dissenyar, construir i desenvolupar màquines en un llenguatge de programació, fins ara, desconegut per a ells.

 

Els més petits, nivell inicial, s’inicien en la programació coneixent el llenguatge més primari i els diferents conceptes que s’apliquen com bucles, condicionals, variables, etc. desenvolupant el pensament computacional amb tasques repetitives i aprenent dels propis errors.

De la mateixa manera que els endinsem en la lògica, les matemàtiques i els algoritmes ajudant-los a afrontar millor els problemes, fent-los pensar en què i com han de fer les coses. Aprenen a reconèixer patrons a seguir, depurar els exercicis fets, corregir errors, presentar solucions, fer-los desenvolupar l’habilitat d’aprendre a aprendre.

En el camp de la robòtica comencen amb mecanismes simples que poc a poc van desenvolupant, adquirint uns hàbits de conducta i un estil de treball metòdic. Aprendre a muntar i programar els exigeix ser més rigorosos, ordenats i organitzats, a seqüenciar problemes i habilitats transversals; facultats que els hi serviran a l’escola i al seu dia a dia.

 

Els alumnes dels primers nivells s’endinsen en el món de la programació editant, dissenyant i programant pas a pas tots els elements necessaris per a la interacció amb un món virtual creat per ells mateixos.

Les bases d’aquests mòduls de programació pretenen ensenyar a treballar diferents habilitats fomentant la seva capacitat de crear-ne de noves per a poder treballar amb qualsevol software.

D’altra banda, creen diferents projectes de robòtica on aprenen aspectes quotidians i elements naturals interioritzant de manera més lúdica tots aquests conceptes i, ajudant-los a conèixer principis que els poden ajudar a solucionar problemes en la vida real.

 

Els alumnes de nivells més avançats creen animacions, personatges i elements d’interacció que dissenyen, programen i animen, per a generar un fil conductor de les històries que ells mateixos preparen i imaginen.

D’aquesta manera aprenen per mitjà de la programació i la creació visual 2D i 3D a entendre la lògica de la programació i els seus conceptes i a banda de ser només usuaris, els fem partícips de la creació dels seus jocs i programes.

Per últim, els nostres alumnes de nivell Advanced treballen amb un tipus de llenguatge a través de codi que poden fer servir a qualsevol dispositiu i amb el que s’endinsen, inicialment, en el món de la programació. Conceptes i codis que apliquen als seus projectes de robòtica.

 

Els nens que aprenen a programar no tan sols interactuen amb la tecnologia: la creen, i s’expressen a través d’ella de diferents maneres.

 

El Club Learnick fomenta la interacció dels alumnes amb les noves tecnologies d’una manera lúdica, introduint-los en aquest mon tecnològic que, cada vegada més, ens envaeix i forma més part del seu dia a dia.

Ensenyem els nostres alumnes a conèixer des de dins tota aquesta tecnologia que troben al seu abast diàriament, col·laborant així en el seu desenvolupament personal, social i acadèmic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *